Ускладнення від кору в Одесі забрали життя двох немовлят

Ускладнення від кору в Одесі забрали життя двох немовлят

Укрінформ
20 лютого медики зафіксували ще два летальні випадки на території Одеської області внаслідок захворювання на кір.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації.

"Працівники спецлабораторії сьогодні підтвердили ще два летальні випадки від ускладнень внаслідок захворювання на кір - усього в січні-лютому інфекція забрала життя п'яти пацієнтів", - зазначили в ОДА, пославшись на директора обласного департаменту охорони здоров’я В’ячеслава Полясного.

За його словами, "інфекція кору, на жаль, забирає людські життя, незважаючи на те, що ми досягли високих результатів у вакцинації дитячого населення".

"Отже, у нас від пневмонії померла п'ятимісячна дитина, яка перебувала в одеській КУ «Міський спеціалізований будинок». У маленької пацієнтки була важка патологія - синдром Дауна, вроджений порок серця. Судячи з історії хвороби, захворіла дитина в дитячій міській лікарні. З урахуванням цього, я підписав наказ, яким ініціював перевірку усіх дитячих стаціонарів з метою встановлення умов зараження. Після цього будуть зроблені відповідні оргвисновки", - наголосив Полясний.

Читайте також: У Запорізькій області кількість хворих на кір зростає

Він також уточнив, що другий випадок стався внаслідок внутрішньоутробного інфікування - від матері до дитини.

Наприкінці січня вагітну мешканку Одеської області, яка не була щеплена, госпіталізували з діагнозом «кір» в КУ “Міська інфекційна лікарня”. Вона самовільно покинула медичний заклад, а 14 лютого, через 12 годин після пологів, дитина померла від вродженої хвороби. При патологічному дослідженні, результати, якого були отримані 20 лютого, підтверджено захворювання "кір -внутрішньоутробне інфікування".

"Сьогодні ж проведено заключну дезинфекцію в перинатальному центрі КУ “Одеська обласна клінічна лікарня", - додав Полясний.

Читайте також: ВООЗ зафіксувала чотирикратне зростання захворювань на кір в Європі

За останні півроку в регіоні кардинально змінилася структура захворюваності на кір. Йдеться про захворювання дітей до одного року та дорослих, які не мали щеплення.

Як повідомлялося, голова Одеської ОДА Максим Степанов неодноразово звертався до Міністерства охорони здоров’я з проханням забезпечити регіон необхідною кількістю доз вакцини. На кінець січня ця потреба складала 12 тисяч доз. У лютому отримано 4 тисячі до, ще 2 тисячі мають надійти протягом найближчих днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-