ВООЗ зафіксувала чотирикратне зростання захворювань на кір в Європі

ВООЗ зафіксувала чотирикратне зростання захворювань на кір в Європі

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я зазначає, що 2017-й рік став рекордно високим за кількістю захворювань на кір в Європейському регіоні в порівнянні з попереднім роком.

Серед країн з найбільш високим рівнем захворюваності відзначено Україна, повідомив у понеділок Центр новин ООН.

"У 2017 році, порівняно з попереднім, кількість захворювань на кір зросла в чотири рази. Найбільші спалахи кору спостерігалися в Румунії, Італії та Україні", - наголошується в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що в основному жертвами хвороби та її переносниками стають ті, хто не зробив вакцинацію.

"За даними ВООЗ, у 2016 році в Європейському регіоні було зареєстровано рекордно низьку кількість випадків цього захворювання – 5273. Однак у наступному, 2017-му, вони перевищили 21 тисячу, причому 35 осіб померли", - йдеться в матеріалі.

Читайте також: У США від грипу померли 63 дитину - чверть були вакциновані

Як заявила в зв'язку з цим директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Жужанна Якаб, "кожен новий випадок кору в Європі нагадує про те, що невакциновані діти і дорослі, де б вони не жили, знаходяться в групі ризику інфікування і самі можуть сприяти подальшому поширенню хвороби".

У ВООЗ наголосили, що в Румунії, Італії та Україні, де був відзначений різкий стрибок захворюваності, були "скорочені масштаби планової імунізації, спостерігався незмінно низький рівень вакцинації в маргіналізованих групах, відбувались перебої у постачанні вакцин, а система епіднагляду в цілому працювала неефективно".

Читайте також: На Харківщині – спалах вірусного гепатиту: хворих вже більше 40

Відзначається також, що великі спалахи кору і краснухи в 2017 році відбулися ще в 12 країнах, включаючи Британію, Німеччину, Грецію, Росію, Сербію і Францію. Але до кінця року спалахи в цих країнах вдалося погасити.

У зв'язку з цим, 20 лютого міністри охорони здоров'я з 11 країн регіону обговорять подальші спільні кроки з виконання до 2020 року цілей, що стосуються вакцинації, в тому ліквідації кору та краснухи, повідомили в Центрі новин ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-