У Запорізькій області кількість хворих на кір зростає

У Запорізькій області кількість хворих на кір зростає

Укрінформ
У Запорізькій області збільшується кількість хворих на кір.

За даними ГУ "Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ" за минулий тиждень в регіоні зафіксовано 18 випадків захворювання на кір.

"З початку року в області за первинними діагнозами зареєстровано 151 випадок кору. Серед хворих 60 дітей і 91 дорослий", - йдеться в повідомленні.

Тиждень тому, за даними регіонального лабораторного центру, кількість хворих на кір в Запорізькій області становила 133 людини.

З початку року кількість хворих збільшилася в Запоріжжі: з 66 до 72 осіб, у Васильєвському та Ореховському районах області - з 50 до 58 і з 2 до 6 осіб відповідно.

Медики зазначають, що більше хворіють дорослі: їх серед тих, у кого діагностовано кір 81, тоді як дітей 52.

Читайте також: Кір в Україні: майже 800 хворих за тиждень, померла дитина

В той же час показник захворюваності серед дітей істотно вищий - 20,7 на 100 тис., тоді як серед дорослих - 6,1  на 100 тис. осіб. Максимальна інтенсивність поширення епідпроцесу кору серед дітей, за даними експертів лабораторного центру, зареєстрована серед немовлят і дітей дошкільного віку: у віковій групі  0-1 рік, де показник захворюваності становить 62 на 100 тис людей і у віковій групі 1-4 роки, де показник захворюваності на кір - 34,4 на 100 тис. населення відповідної групи.

У більшої половини хворих кір протікає важко: з початку року з цим діагнозом госпіталізовано 78 осіб - 52% від загальної кількості хворих.

У ГУ "Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ" зазначають, що найбільша кількість хворих дітей - діти ромської національності. Зокрема, в Запоріжжі з початку року на кір захворіли 38 дітей і 29 з них - діти саме ромської національності, ніхто з них не був прищеплений від кору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-