У регіонах пaм'ять Небесної сотні вшанували перформансом і запуском ліхтариків

У регіонах пaм'ять Небесної сотні вшанували перформансом і запуском ліхтариків

Фото
Укрінформ
В усіх регіонах України 20 лютого вшановують пaм'ять героїв Небесної сотні.

В Одесі біля закладного каменя, де має бути споруджено монумент героям Небесної сотні, відбулося офіційне покладання квітів та хвилина мовчання. Участь у заході взяли представники влади, духовенства УПЦ Київського патріархату, Одеського військового гарнізону та громадськості міста. Перед учасниками церемонії пройшли маршем воїни Почесної варти Одеського гарнізону.

День вшанування пам'яті героїв Небесної сотні відзначили в Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Увечері представники патріотичних організацій та духовенства Одеси провели мітинг-реквієм на Приморському бульварі, де протягом трьох місяців 2013-2014 років проходили акції протесту проти правлячого режиму.

У Запоріжжі пам’ять героїв Небесної сотні вшанували концертом на тлі шин і палаючих бочок біля будівлі ОДА. На площі, що має назву Майдан Героїв, зібралось кількасот людей: студенти, школярі, військовослужбовці 55-ї артбригади та Нацгвардії, поліцейські, представники влади та небайдужі городяни. Люди принесли плакати з фото героїв Майдану.

У Запоріжжі вшанували пам'ять загиблих учасників Революції гідності / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: ЄС ушанував річницю Революції Гідності і загиблих на Майдані

Вшанування пам’яті героїв Небесної сотні пройшло без промов політиків і закликів, у формі перформансу, під час якого артисти Запорізького академічного обласного драмтеатру імені В. Г. Магара виконували поезії учасників Майдану з імпровізованої сцени з мішків і шин біля палаючих бочок. Завершилися урочистості покладанням квітів до встановленого на площі перед ОДА пам'ятника героям Революції гідності.

В Івано-Франківську в рамках відзначення Дня героїв Небесної сотні відбулася хода, яка стартувала з Вічевого майдану і дійшла до Меморіального скверу, де відбулося віче-реквієм.

У Сумах також відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятного знаку героям Небесної сотні в однойменному сквері. Міський голова Сум Олександр Лисенко пообіцяв, що до Дня міста, яке відзачається на початку вересня, на місці знаку з’явиться повноцінний пам’ятник. Також відбулося покладання квітів до могили Героя України, Почесного громадянина міста Суми Олексія Братушки на Алеї Слави на Центральному кладовищі, а ввечері на майдані Незалежності всі охочі змогли на згадку про героїв Небесної сотні запустити у вечірнє небо повітряні ліхтарики.

У Добропільському районі Донецької області мітинг-реквієм пройшов у світлівському Будинку народних традицій. Випускником саме Світлівської загальноосвітньої шклои був герой Небесної сотні, Герой України Володимир Наумов. Промовці висловили подяку матері Героя Ользі Єгорівні Наумовій, яка не змогла бути присутньою на заході, за виховання сина – справжнього патріота. Завершився захід жалобною ходою до Світлівської ЗОШ та покладанням квітів до меморіальної дошки В.Наумову.

У Харкові громадськість і студентство разом із керівництвом області взяли участь у покладанні квітів до меморіальних дошок героям Небесної сотні випускнику Харківського університету залізничного транспорту Герою України Владиславу Зубенку та випускнику Харківського національного університету радіелектроніки Євгену Котляру.

У Дніпрі на Алеї пам’яті біля ОДА запалили свічки на честь загиблих під час Революції Гідності та в АТО.

Акція до Дня Героїв Небесної Сотні «Запали вогонь пам’яті» в Дніпрі / Фото: Микола Мякшиков, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-