Суд повернув прокурору обвинувальний акт про держзраду Коцаби

Суд повернув прокурору обвинувальний акт про держзраду Коцаби

Укрінформ
Долинський районний суд в Івано-Франківській області повернув прокурору обвинувальний акт щодо журналіста і блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у держраді.

Про це йдеться у повідомленні Долинського районного суду.

«Сьогодні, 20 лютого, Долинський районний суд Івано-Франківської області повернув прокурору прокуратури Івано-Франківської області обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення Коцаби Руслана Петровича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 111, ч1 ст. 114-1 КК України разом з іншими матеріалами кримінального провадження», - йдеться у повідомленні райсуду.

Як зазначається в ухвалі суду, обвинувальний акт повернено через те, що він не відповідає вимогам п. 5 ч. 2 ст. 291 КПК України, "оскільки не містить формулювання обвинувачення Коцаби Р.П. відповідно до положень процесуального закону".

Читайте також: Справа Коцаби про держзраду: суддя взяв самовідвід

Прокурор вправі повторно направити до суду обвинувальний акт після усунення вказаних в ухвалі порушень.

Як повідомлялося, Руслана Коцабу затримали у лютому 2015 року після того, як він поширив звернення про відмову від мобілізації. Затриманого звинувачували за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України. Івано-Франківський міський суд не побачив у діях підсудного державної зради, але кваліфікував їх за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період). Після оскарження вироку Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу та визнав його невинним. Прокуратура оскаржила це рішення у ВССУ, який повернув справу на повторний розгляд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-