Активісти вимагають заборонити Труханову проводити сесії міськради

Активісти вимагають заборонити Труханову проводити сесії міськради

Фото
Укрінформ
Лідери одеських громадських організацій, які сьогодні пікетували сесію Одеської міськради, направили спільне звернення до керівництва ОДА з вимогою відреагувати на порушення Геннадієм Трухановим рішення суду.

З представниками громадськості Михайлом Кузаконем та Ігорем Бичковим зустрівся перший заступник голови ОДА Олександр Терещук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні стали свідками того, як чиновник, що офіційно перебуває в статусі підозрюваного у скоєнні тяжкого злочину, проводить сесію міськради, на якій вирішуються питання, пов'язані з коштами, майном та землею громади. Хоча це суперечить рішенню суду від 15 лютого, згідно з яким Труханов не має права спілкуватись і бачитися з цілим рядом депутатів, які зараз перебувають у сесійному залі. А це значить, що відбувається беззаконня, і виконавча вертикаль державної влади має це припинити. Ми вимагаємо належного реагування, бо це псує наш імідж як цивілізованої країни", - зазначив Кузаконь.

Його підтримав лідер одеської ГО "Відкрите суспільство України" Ігор Бичков, зауваживши, що "політика керівництва Одеси призводить до загострення протистояння у мільйонному місті. Державна влада має бути зацікавлена у створенні іншої атмосфери у мегаполісі під час воєнних дій на сході України".

Зі свого боку, Терещук заявив, що "зареєстроване звернення низки лідерів громадських організацій буде невідкладно розглянуте". За його словами, сьогодні голова держадміністрації Максим Степанов у відрядженні, а в понеділок зможе зустрітися з представниками громадськості й викласти свою позицію з приводу проблеми дотримання законності в Одесі.

Читайте також: Відпущеного на поруки Труханова у міськраді зустріли вигуками “У відставку!”

"Однак мушу додати, що до компетенції керівництва облдержадміністрації не входять питання врегулювання питань, пов'язаних з відстороненням від обов'язків чи притягненням до відповідальності представників органів місцевого самоврядування", - сказав перший заступник голови ОДА.

Варто зазначити, що близько ста громадських активістів провели сьогодні акцію протесту біля адмінбудівлі Одеської міськради. Лідерів окремих організацій, зокрема, ГО "Зелений лист", ВО "Автомайдан", НРУ та інших представники КУ "Муніципальна варта" пропустили на сесію міськради. Однак більшість місць у сесійному залі ще до початку пленарного засідання були зайняті пенсіонерами та мовчазливими молодиками.

Учасники акції протесту скандували "Труханова - у відставку!", тримали в руках біля входу до мерії плакати: "Довіряю справам НАБУ", "Сезон депутатської причетності" та інші.

Фото: Ніна Ляшонок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-