Камери зафіксували невідомого, який заклав вибухівку під Музей Бандери

Камери зафіксували невідомого, який заклав вибухівку під Музей Бандери

Укрінформ
В Івано-Франківській області, у селі Старий Угринів, відеокамери зафіксували силует невідомого, який заклав вибухівку під Музей Степана Бандери.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у секторі комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

"Відеокамери зафіксували силует людини, яка заклала вибухівку під будівлю Музею Степана Бандери в селі Старий Угринів", - повідомили у секторі комунікації.

За їхньою інформацією, вибух прогримів близько 4 години ранку 15 лютого. Його здійснили при застосуванні запальної трубки. Поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство) та за ч 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими пристроями). Наразі правоохоронці здійснюють пошукові заходи для встановлення особи, яка заклала вибухівку.

Відомо, що у будівлі Музею Бандери пошкоджено частину стіни та пластикові вікна. Також, правоохоронці виявили, що двері в музеї були облиті невідомою речовиною. Експонати музею не пошкоджені.

Читайте також: Вибух у музеї Бандери кваліфікували як хуліганство

Історико-меморіальний Музей Степана Бандери почав працювати на Прикарпатті у селі Старий Угринів у 2000 році. В експозиції музею є речі, що належали сім'ї Бандери та оригінальні документи періоду діяльності ОУН, УПА.

Фото: if.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-