Мер Одеси не поспішає на роботу - взяв ще три дні відпустки

Мер Одеси не поспішає на роботу - взяв ще три дні відпустки

Укрінформ
Виконувач обов'язків мера Одеси Анатолій Орловський продовжив сьогодні  неоплачувану відпустку міському голові Геннадію Труханову до 11 лютого.

Розпорядження Орловського оприлюднила прес-служба мерії.

"Відповідно до ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, продовжити міському голові Геннадію Труханову відпустку без збереження заробітної плати строком на 3 календарних дні - з 09 лютого по 11 лютого 2018 року. Підстава: доручення Г.Труханова", зазначено в оприлюдненому розпорядженні №178 К від 8 лютого.

Як повідомлялося, міський голова Одеси півтора місяця відсутній на робочому місці. Апаратні наради проводить перший віце-мер Орловський.

Деякі ЗМІ та аналітики пояснюють неприбуття Труханова з відпустки, в яку він пішов ще в грудні, тим, що триває  розслідування детективами НАБУ оборудки з купівлею Одеською мерією багатоповерхівки за 185 мільйонів гривень для розміщення у будівлі "Євромерії".

Установлено, що спершу будівлю в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" було продано за 4 мільйони гривень, а через кілька місяців її придбала за різко завищеною ціною Одеська мерія. У грудні 2016 року слідчі НАБУ ініціювали накладення арешту на рахунки компанії-продавця "Девелопмент еліт".

 8 лютого директор НАБУ Артем Ситник заявив на прес-конференції, що дивується силі супротиву в справах щодо службових осіб Одеської міськради за фактом купівлі нею корпусів заводу "Краян", вражає, зокрема, ситуація з розблокуванням судом коштів, арештованих у справі купівлі Одеською мерією корпусів заводу.

Читайте також: Робота не вовк: мер Одеси більш як на місяць "застряг" у відпустці

Відповідаючи на запитання, чи є мер Одеси Труханов фігурантом справи відомства, Ситник сказав: "Провадження щодо службових осіб Одеської міськради є", - зазначив він. Директор НАБУ уточнив, що суддя Солом'янського райсуду Людмила Кізюн за два дні двічі знімала арешт з коштів у так званій справі заводу "Краян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-