Житомирська міськрада перевірить якість продуктів у навчальних закладах

Житомирська міськрада перевірить якість продуктів у навчальних закладах

Укрінформ
У Житомирській міській раді створили робочу групу, яка перевіряє якість продуктів харчування, що постачаються у навчальні заклади міста.

Про це на брифінгу у вівторок, 6 лютого, повідомив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«Рішенням цієї групи було визначено, що окрім дозвільних документів, які подаються постачальниками продукції, протягом місяця ми перевіримо їх усіх через незалежні експертизи. У першу чергу перевірять м’ясо, курятину та рибу», - наголосив Хренов.

Робоча група оприлюднюватиме результати таких перевірок. Їх можна буде побачити на сайтах та інформаційних стендах у закладах освіти. До взяття проб продуктів будуть запрошувати також батьків.

Крім того, Хренов прокоментував ситуацію, що склалася довкола виявленої правоохоронцями партії м’яса з хімічними домішками, яке постачали в навчальні заклади Житомира.

«Ми не бачили ще жодних результатів експертизи. Були тільки слова, а ми очікуємо на висновки. Зафіксованих випадків харчових отруєнь за останні роки виявлено не було. Якщо у м’ясі виявлені домішки, ми маємо знати, який саме то був елемент» - каже Хренов.

Читайте також: Житомирська міськрада заперечує, що в дитсадки два роки постачали неякісне м’ясо

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирській області правоохоронці викрили групу осіб, яка постачала до дитсадків неякісну м'ясну продукцію. Виявлено та вилучено 10 тонн м'ясної продукції, хімічні препарати та обладнання, які використовувались для її ін'єктування.

За даними обласної прокуратури, група осіб придбала суб'єкта господарювання з ознаками фіктивності з метою подальшої участі в тендерних закупівлях на постачання м'ясної продукції, у тому числі до дитсадків, та стала переможцем у тендері з постачання продуктів харчування (м'яса) до соціальних закладів області на суму 15,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-