Житомирська міськрада заперечує, що в дитсадки два роки постачали неякісне м’ясо

Житомирська міськрада заперечує, що в дитсадки два роки постачали неякісне м’ясо

Укрінформ
Житомирська міськрада заперечує, що вихованців дитсадків упродовж двох років годували неякісним м'ясом.

Відповідна інформація з’явилася на сайті Житомирької міської ради після того, як правоохоронці викрили групу осіб, які постачали до дитсадків обласного центру м’ясну продукцію, ін’єктовану хімічними препаратами.

«Ми здійснили перевірку наших документів, які визначали переможця торгів, дійсно у 2016-2017 роках ТОВ «Лукон» була постачальником м'яса вищої категорії. В управлінні освіти ... діє комісія з контролю якості харчування. Комісія здійснювала відбори зразків м'яса та проводила лабораторну експертизу. Всі висновки та дослідження документально підтверджують, що м'ясо відповідало всім необхідним стандартам», - акцентував начальник управління освіти міської ради Валентин Арендарчук.

У міськраді запевняють, що Житомирський науково-виробничий центр стандартизації метрології та сертифікації у 2016-2017 роках неодноразово проводив дослідження м’ясної продукції на зовнішній вигляд, запах, колір, мікробіологічні показники, коліформи, патогени та сальмонельоз. Результати такої експертизи не виявили відхилення від норм. У управлінні освіти кажуть, що за вказаний період не надходили скарги від батьків на неякісне харчування та не було зафіксовано спалахів хвороб.

Читайте також: На Житомирщині у дитсадках вилучили 10 тонн м’яса з "хімією"

Посадовці запевняють, що не мають впливу на процес закупівель,бо відкриті торги проводилися через систему «ProZorro».

Раніше у прокуратурі області повідомили, що у причетних до оборудки осіб виявили та вилучили 10 тонн м'ясної продукції, хімічні препарати та обладнання, які використовувались для її ін'єктування. Підприємство, що стало переможцем у тендерних торгах, постачало в дитсадки м'ясо впродовж 2016-2017 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-