Експерти U-LEAD: в адмінцентрах районів доцільно створювати спільний ЦНАП

Експерти U-LEAD: в адмінцентрах районів доцільно створювати спільний ЦНАП

Децентралізація
Укрінформ
У населених пунктах, які є адміністративними центрами районів, варто створювати спільний ЦНАП для обслуговування і мешканців громади, і мешканців району.

З такою рекомендацією виступили експерти Програми "U-LEAD з Європою", повідомляє портал "Децентралізація".

"Експерти напряму з покращення якості надання адміністративних послуг населенню Програми "U-LEAD з Європою" проаналізували переваги та ризики утворення спільних (міськрайонних/ селищно-районних) ЦНАП та розробили детальний алгоритм по створенню спільного ЦНАП. Актуальність питання полягає у тому, що у населених пунктах, які є адміністративними центрами районів, недоцільно утворювати та утримувати одночасно два ЦНАП – при виконавчому органі місцевого самоврядування та при райдержадміністрації", - йдеться у повідомленні.

За словами експертів, однією з особливих моделей ЦНАП є "утворення та функціонування такого офісу, який обслуговував би і мешканців громади (основного населеного пункту – адміністративного центру, який є одночасно центром району або містом обласного значення, довкола якого розташований однойменний район) і мешканців району".

Читайте також: На Вінниччині відкрився перший ЦНАП в об’єднаній громаді

Фахівцями U-LEAD також розроблено детальний алгоритм по створенню спільного ЦНАП, ознайомитися з яким можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-