Учасника торішнього штурму Львівської облради відправили під домашній арешт

Учасника торішнього штурму Львівської облради відправили під домашній арешт

Укрінформ
У Львові за клопотанням прокуратури Галицький райсуд обрав запобіжний захід - домашній арешт 19-річному жителю області, який проходить за підозрою у хуліганстві.

У травні 2017 року юнак спільно з невстановленими слідством особами намагався силою потрапити у приміщення сесійної зали ЛОР. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

«За клопотанням Львівської місцевої прокуратури №1, Галицьким районним судом Львова обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту 19-річному жителю Львівщини, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.296 КК України (хуліганство)», - йдеться у повідомленні.

У травні минулого року  хлопець спільно із не встановленими слідством особами намагався силою потрапити у приміщення сесійної зали облради. При цьому він виявляв неповагу до працівників поліції та чинив їм активний опір. Зокрема, шарпав за формений одяг, виштовхував із шеренги.

На даний час вживаються заходи для встановлення інших учасників, причетних до вчинення цього кримінального правопорушення.

Як зазначили у прокуратурі, частину учасників штурму уже притягнуто до адміністративної відповідальності.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Справа 2 травня: учасник масових заворушень в Одесі отримав п'ять років

 Як повідомляв Укрінформ, 30 травня 2017 року  у приміщення Львівської обласної ради, де тривала сесія, увірвалася сотня некерованих молодиків у футболках «Сокіл», «Національний корпус», «Правий сектор». Частина  із них розмовляли російською мовою.У роботі сесії  було оголошено перерву.

ЛОР прийняла заяву щодо силового захоплення її будівлі  представниками радикальних організацій. Депутати засудили силове захоплення органу влади. Заяву підтримали усі фракції, окрім «Свободи».

Через даний інцидент поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України і почала розшукувати усіх причетних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-