На Запоріжжі масово хворіють діти - школи закривають на карантин

На Запоріжжі масово хворіють діти - школи закривають на карантин

Укрінформ
На Запоріжжі через захворюваність дітей на ГРВІ школи закривають на карантин: повністю призупинено навчальний процес у 2 школах та 43 окремих класах на території регіону.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА з посиланням на дані Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України.

«У Запорізькій області на минулому тижні зареєстровано 10 784 випадки гострих респіраторних інфекцій. Показник захворюваності склав 608,2 на 100 тисяч населення, що нижче порогового рівня на 20% (поріг становить 760,5). За інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, діти до 17 років серед захворілих склали 72%. Госпіталізовано 312 осіб, у тому числі 235 (75%) – діти. У зв’язку з високим рівнем захворюваності дітей на ГРВІ повністю призупинено навчальний процес у двох школах м. Запоріжжя (Заводський район), частково призупинені навчання учнів у 32 класах окремих шкіл м. Запоріжжя. Також закрито 8 класів у трьох школах м. Енергодар, 2 класи в школі Мелітопольського району та 1 клас в школі Токмацького району», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кір на Запоріжжі: за тиждень - 19 нових випадків

Летальних випадків від грипу та його ускладнень в поточному сезоні на Запоріжжі не зареєстровано. Станом на 26 січня проти грипу у регіоні щеплено 19  555 осіб.

Наразі інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні становить 410,6 на 100 тисяч населення, що на 20,5% більше минулого тижня. У жодній із областей України епідемічний поріг не перевищений. В Україні з початку епідемічного сезону із 12,5 млн. осіб груп ризику вакциновано лише 1,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-