Кір на Запоріжжі: за тиждень - 19 нових випадків

Кір на Запоріжжі: за тиждень - 19 нових випадків

Укрінформ
У Запорізькій області за тиждень зафіксовано 19 випадків захворювання на кір, 12 з яких - у Василівському районі області.

Про це свідчать дані аналізу моніторингу рівня захворюваності на кір Запорізького обласного центру МОЗ України.

"З початку року, станом на 29 січня у області, згідно із первинними діагнозами зареєстрований 101 випадок захворювання на кір. У тому числі, 47 випадків у Запоріжжі і 41 - у Василівському районі області", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Від серпня на кір захворіли близько 6,5 тисяч осіб – Супрун

У порівнянні із даними на 22 січня, кількість хворих на кір у Запорізькій області збільшилася на 19 осіб. Причому, 12 з тих, у кого діагностували кір, - мешканці Василівського району області.

У ГУ "Запорізький обласний центр МОЗ України" запевнили, що на даний момент говорити про спалах кору у Василівському районі Запорізької області "некоректно, оскільки випадки захворювання зареєстровані у різних населених пунктах району". Однак зазначили, що серед хворих є медпрацівники і учень однієї з гімназій - тобто ті, хто контактував із досить широким колом осіб, тому "подальше зростання захворюваності на кір у Василівському районі безпосередньо залежить від рівня вакцинації тих, хто контактував із хворими".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-