У Сумах підняли ціни на проїзд у маршрутках

У Сумах підняли ціни на проїзд у маршрутках

Укрінформ
У Сумах з 4 до 5 гривень підвищилася вартість проїзду у маршрутках.

Відповідне рішення ухвалене на позачерговому засіданні Сумського міськвиконкому, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розрахунок вартості проїзду був зроблений у відповідності до наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17 листопада 2009 року № 1175 "Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту (зі змінами)" та розрахунків пасажиропотоку, проведених Харківським національним автомобільно-дорожній університетом", - зазначив на засіданні начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко.

Читайте також: У Києві подорожчав проїзд на 53 маршрутках

Ініціаторами підвищення тарифу виступили місцеві перевізники, які необхідність зростання вартості проїзду у приватному транспорті пояснили підвищенням вартості пально-мастильних матеріалів, подорожчанням іноземної валюти і підвищенням заробітної плати.

За таке рішення проголосували 10 з 13 членів виконкому.

Крім цього, виконавчим комітетом була підтримана  пропозиція  щодо встановлення пільг на послуги з перевезення для молодших школярів і пенсіонерів.

З урахуванням правок щодо пільгового проїзду тариф для пенсіонерів складатиме 3 грн., для учнів 1-4 класів – 2 грн. на всіх маршрутах в межах міста. Рішення приймалися по кожному перевізнику окремо.

Новий тариф вступить у дію з моменту оприлюднення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-