В Одесі вшановують подвиг Героїв Крут

В Одесі вшановують подвиг Героїв Крут

Фото
Укрінформ
Мітингом-реквіємом та урочистим покладанням квітів до Меморіальної дошки видатним борцям за незалежність України Івану та Юрію Липам вшанували сьогодні сотні одеситів 100-річчя боїв під Крутами.

В урочистій церемонії поряд з будинком №52 на вулиці Пастера в Одесі, де проживала родина Лип, взяли участь очільники облради та облдержадміністрації Анатолій Урбанський і Максим Степанов, представники Одеського військового гарнізону, духовенства УПЦ Київського патріархату, громадськості та курсанти вишів міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Одесити вшанували пам'ять загиблих в бою під Крутами / Фото Ніни Ляшонок

"Ми пам'ятаємо і пишаємось подвигом студентів, що героїчно відстоювали незалежність Вітчизни і загинули в бою під Крутами. Їхній приклад вірного служіння Батьківщині надихає і нинішнє покоління військовослужбовців та курсантів", - зазначив Степанов.

Варто зазначити, що сьогодні в Одесі також відбудеться автопробіг, приурочений до 100-річчя битви під Крутами, який розпочнеться о 16 год. біля пам'ятника Тарасу Шевченку і завершиться на вулиці Героїв Крут.

Читайте також: До 100-річчя бою під Крутами видали книгу спогадів українських бійців

Увечері на Соборній площі також розпочнеться марш пам'яті Героїв Крут, який організовують активісти патріотичних організацій "Вуличний фронт", "Свобода", Правий сектор" та інші.

А напередодні в обласній науковій бібліотеці ім. Михайла Грушевського відбулась публічна лекція "Крути: творення легенди та уроки історії", з якою виступив перед студентами і представниками громадськості доцент кафедри історії України Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. Костянтина  Ушинського Володиимир Чумак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-