У Дніпрі скасували паперову довідку про склад сім'ї для тих, чиї дані є в реєстрі

У Дніпрі скасували паперову довідку про склад сім'ї для тих, чиї дані є в реєстрі

Укрінформ
З лютого у Дніпрі у мешканців, які занесені до електронного реєстру, не будуть вимагати паперову довідку про склад сім'ї.

Про це повідомила радниця міського голови Дніпра Яніка Мерило у Facebook.

«Вчора виконком Дніпра прийняв новий порядок видачі довідок про склад сім'ї. Соцслужби повинні в своїй роботі користуватися реєстром жителів і не мають права вимагати від жителя довідку про склад сім'ї, якщо дані вже є в реєстрі», - зазначила Мерило.

Нововведення набирає чинності з 1 лютого 2018 року, з 5 лютого ці нововведення запрацюють у соціальних службах райрад.

За словами Мерило, наступний крок - стикування реєстру з Мінсоцполітики.

Мерило також назвала чотири кроки для успішного спрощення документообігу. Це – електронний реєстр мешканців міста, створення надійного до нього доступу через електронну ідентифікацію, забезпечення комп’ютерами і доступом до Інтернету співробітників, і ще має бути шина обміну даними.

Читайте також: Подарунки «з-під ялинки» від кропивницьких комунальників

Мерило назвала відміну паперової довідки про стан сім'ї маленькою перемогою над бюрократією і зазначила, що з минулого року Дніпро йде шляхом спрощення бюрократичних правил, але шлях цей не простий. У більшості міст немає електронного реєстру жителів. Після передачі повноважень містам слід самостійно вести свій реєстр жителів, і дніпровці почали його створювати. З травня 2017 року до реєстру вже внесли дані 230 тисяч жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-