Не той причал і не обвалився: на будівництві у порту «Южний» витік пісок

Не той причал і не обвалився: на будівництві у порту «Южний» витік пісок

Укрінформ
У порту «Южний» під час виконання робіт з подовження приватного причалу №22, на якому розміщений контейнерний термінал TIS, стався незначний витік піску. Жодних обрушень не було.

Такі оновлені дані наводить портал 04868.com.ua

«Шкоду не можна назвати значною, бо був лише незначний витік піску, причал не обвалився – з огляду на триваюче будівництво самого причалу поки немає, - заявили у прес-службі компанії TIS. - Інформація про те, що НП сталася в районі терміналу компанії Cargill - помилка. Компанія Cargill до цього жодного стосунку не має. Причал компанії Cargill будується за 2 км від місця події».

Як повідомила кореспондентові Укрінформу спеціаліст відділу зовнішніх комунікацій АМПУ Олександра Аксьонова, під час виконання робіт з подовження приватного причалу №22 в порту «Южний», на якому розміщений контейнерний термінал TIS, на бічному технічному сполученні понаднормово збільшився зазор між металевими пальовими оболонками тимчасової захисної стінки, що утримує пісок. Внаслідок цього у котлован, створений для подовження причалу, осипалась незначна кількість піску. Зараз причини витоку піску з котловану усунуто.

Читайте також: У морпорту "Южний" обвалився причал - ЗМІ

"Цей інцидент не спричинив жодного впливу на результати днопоглиблювальних робіт і не був наслідком їх проведення, оскільки всі роботи з днопоглиблення завершено ще минулого тижня", - вважає начальник адміністрації порту «Южний» Максим Широков.

За інформацією власника причалу - компанії TIS - причини осідання було оперативно локалізовано, гідротехнічні роботи з подовження причалу тривають у штатному режимі.

Фото: 04868.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-