У морпорту

У морпорту "Южний" обвалився причал - ЗМІ

Оновлено
Укрінформ
У морському порту "Южний" у районі терміналу, що будується, обвалився причал.

Про це повідомляє портал 04868.com.ua.

"Порт "Южний" зазнав значних матеріальних збитків у результаті обвалення одного з причалів. Надзвичайна подія сталася в районі терміналу, що будується компанією "Cargill", - йдеться в повідомленні.

На думку експертів, обвалення могло статися в результаті використання застарілої технології проведення днопоглиблювальних робіт китайським підрядником.

Крім завдання матеріального збитку інфраструктурі порту "Южний", є й інші негативні наслідки. Обвалення причалу порушило і логістику перевалки вантажів через порт.

Відзначається, що терміни відновлювальних робіт на даний момент спрогнозувати складно.

Читайте також: Уряд затвердив річний фінплан порту "Южний" з чистим прибутком 468 мільйонів

Компанія "Cargill" не коментує можливість продовження будівництва в порту "Южний". Однак фахівці вважають, що днопоглиблювальні роботи повинні бути терміново припинено, оскільки в іншому випадку аналогічні аварії можуть статися і на інших причалах порту "Южний".

Остаточні висновки про причини, розмір збитків і можливі майбутні наслідки будуть зроблені в результаті експертизи. Після проведеного розслідування події, правоохоронні органи та контролюючі організації зроблять відповідні висновки про можливий недостатній контроль відповідальних осіб за днопоглиблювальними роботами.

Пізніше адміністрація порту «Южний» спростувала це повідомлення. Зокрема, в порту повідомили, що причал насправді не обрушився, і йдеться не про термінал Cargill, що будується біля причалів 25-26 (знаходиться майже в двох км), а про причал №22, на якому розташований Контейнерний термінал ТІС . Cargill не має до події жодного відношення.

Відновлювальні роботи триватимуть кілька днів, а «логістика перевалки» жодним чином не була порушена.

Також в порту заявили, що днопоглиблювальні роботи китайського підрядника не мають до події жодного стосунку, оскільки велися поблизу інших причалів, і були закінчені близько місяця тому, про що офіційно повідомлялося.

Ніякої експертизи не буде, додали в порту, бо йдеться про приватний причал, і розміри події дуже перебільшені. До того ж, з урахуванням того факту, що днопоглиблювальні роботи тут абсолютно ні до чого, ніякі органи і організації залучати немає сенсу.

Фото: 04868.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-