На Донеччині діють три Центри безпеки громадян, буде ще п’ять

На Донеччині діють три Центри безпеки громадян, буде ще п’ять

Укрінформ
У Донецькій області діють три Центри безпеки громадян на території Лиманської, Черкаської та Шахівської ОТГ, планується створення ще п’яти.

Про це повідомили в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. 

«Наразі відкрито три Центри безпеки громадян на території Лиманської, Черкаської та Шахівської ОТГ. Проводяться заходи зі створення ще п'яти Центрів безпеки, два з яких планують відкрити у цьому місяці (Іллінівська та Миколаївська ОТГ). У лютому буде відкритий Центр у Сіверській громаді», - йдеться у повідомленні.

У департаменті зазначили, що фінансування відбувається за кошти обласного бюджету, а на побудову п'яти центрів буде витрачено 35 мільйонів гривень.

Читайте також: У Дружківці на Донеччині відкрили оновлений басейн

В Донецькій ОВЦА нагадали, що на території області реалізується пілотний проект зі створення Центрів безпеки громадян в об'єднаних територіальних громадах. Ініціаторами створення центрів виступили дві сторони – Донецька ОВЦА та ДСНС України, бо громади, які стають автономними суб'єктами, не мають пожежної охорони та швидкої допомоги.

Реалізація проекту розпочалася у 2015 році з підписання меморандуму голови Донецької ОВЦА Павла Жебрівського з ДСНС України. Після цього було розроблено проектний план з реалізації заходів.

Основна функція Центрів безпеки – поєднати роботу різних служб, які будуть працювати на території громади. Таке розташування дає можливість швидше реагувати на надзвичайну ситуацію. В деяких Центрах безпеки працюють підрозділи місцевої пожежної охорони, які фінансуються громадою. На існуючі центри закуплені та дообладнані пожежні автомобілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-