Гройсман обіцяє 500 нових кільцевих розв’язок та тисячу пішохідних переходів

Гройсман обіцяє 500 нових кільцевих розв’язок та тисячу пішохідних переходів

Укрінформ
В Україні цього року починається реалізація програми підвищення безпеки дорожнього руху, що враховує плани з будівництва 500 нових кільцевих розв’язок, 500 острівців безпеки та 1000 пішохідних переходів.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради за участю керівництва Міністерства внутрішніх справ, Міністерства інфраструктури, Державного агентства автомобільних доріг, повідомляється на Урядовому порталі.

«Цього року у нас доволі амбітні плани з будівництва доріг на цей рік, але якщо ми подивимося статистику смертності на дорогах... Це говорить про те, що треба боротися (з порушниками правил дорожнього руху) не тільки штрафами, але й створити систему безпеки руху», - сказав Гройсман.

За його словами, безпека руху вимагає підвищеної уваги. Якість дорожнього полотна зростає, але так само зростає і статистика випадків перевищення швидкісного режиму та порушення інших правил безпеки. Лише за останні роки на дорогах України загинули понад 15 тисяч осіб.

Прем’єр-міністр пояснив, що програма створення такої системи вже розроблена і розрахована на три роки. Проектування, будівництво, здача в експлуатацію доріг відтепер мають враховувати безпекові побажання, впевнений він. «Коли робимо хороші дороги, а по них їздять зі швидкістю літаків, виходить біда. Але є тисяча і один спосіб забезпечити безпеку на дорогах. Безпека на дорогах – питання номер один», - зазначив Гройсман.

Читайте також: Гройсман: Прозора приватизація приведе Україну до економіки доданої вартості

У цьому контексті глава уряду запропонував створити на рівні КМУ спеціальну координаційну раду з питань безпеки руху і якнайшвидше підготувати законодавчі ініціативи та проекти урядових рішень, які сформують нормативну основу системи безпеки руху в державі.

«Доручаю секретаріату Кабміну внести на наступне засідання уряду питання утворення Координаційної ради під головуванням Прем’єр-міністра», - сказав Гройсман.

На його думку, до цієї ради мають також увійти представники МВС, Мінінфраструктури та Укравтодору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-