Гройсман: Прозора приватизація приведе Україну до економіки доданої вартості

Гройсман: Прозора приватизація приведе Україну до економіки доданої вартості

Укрінформ
Чесна і прозора приватизація за новим законодавством дозволить продати нестратегічні активи новим власникам, які у свою чергу привезуть в Україну нові технології.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал. 

«Модель економіки у нас поки що сировинна. Але ми формуємо низку програм щодо зміни цієї моделі. Наприклад, приватизація. Продаватимемо (активи) на відкритих аукціонах, залучимо інвестиції, технології. Ми також запускаємо програму розстрочки по сплаті деяких податків (передусім ПДВ) при модернізації обладнання. Ми зацікавлені в робочих місцях тут, податках тут, технологіях тут і зарплатах тут», - сказав глава уряду.

Читайте також: За 3-4 роки Україна може забезпечити себе власним газом - Гройсман

Як відомо, 18 січня Верховна Рада України ухвалила урядовий законопроект про приватизацію державного майна. Ухвалений закон визначає критерії, строки та механізми проведення великої та малої приватизації, окреслює питання банкрутства компаній та захисту інвесторів, визначає засади функціонування інституту радників, проведення оцінки майна та визначення його стартової ціни. Закон формулює процедуру встановлення права власності і контролю за виконанням інвестиційних зобов’язань. Важливою новацією є також визначення процедури спорів, яка допускає можливість звернення до міжнародного комерційного арбітражного суду і ведення справи за принципами англійського права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-