Зубко назвав області-лідери щодо створення ОТГ

Зубко назвав області-лідери щодо створення ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Станом на 1 січня в Україні в нових умовах, забезпечених децентралізацією, працюють 665  об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Найкращі результати в цьому напрямку демонструють Полтавська, Дніпропетровська, Житомирська, Хмельницька, Тернопільська та Волинська області.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час підсумкової прес-конференції на тему: "Реформи у режимі NON-STOP: децентралізація, енергоефективність, дерегуляція у будівництві", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"25 обласних центрів, ще додатково до 80 міст обласного значення, мали можливість та структуру управління своїми коштами та повноваженнями. Зараз у нас, наприкінці минулого року, є 665 громад, які мають таку ж систему управління, як в місті Київ: мають свою раду, свій виконком, повноваження та ресурси і найголовніше -  можуть самостійно приймати рішення,  планувати на декілька років та виконувати потім ці рішення... Якщо ми подивимося на лідерські позиції, то це - Полтавська, Дніпропетровська, Житомирська, Хмельницька, Тернопільська та Волинська області", - сказав Зубко.

Читайте також: Зубко назвав пріоритети у сфері децентралізації на 2018 рік

У цих областях, додав віце-прем'єр, ОТГ формувалися як на рівні районів, так і з різних районів. “Ми хотіли, щоб відновлювалася історична особливість колись існування цих громад", - зазначив він.

Урядовець наголосив, що реформа децентралізації — одна з  успішних візитівок України в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-