У Вінниці молодь пригощала традиційними стравами з “карти-вишиванки”

У Вінниці молодь пригощала традиційними стравами з “карти-вишиванки”

Укрінформ
У Вінниці в понеділок активна молодь з нагоди Дня Соборності провела акцію «Гастроєдність України», влаштувавши смачну інсталяцію традиційних страв різних регіонів на карті країни.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив координатор заходу – голова ГО «Вінницька європейська стратегія» Дмитро Мира.

«Ми вирішили нестандартно відсвяткувати День Соборності – була зроблена карта України з усіма областями і територіями, які повинні бути в її складі, у вигляді вишиванки. Кожна область позначена притаманною регіону вишивкою. І ми запросили усіх громадських діячів та кафе і ресторани, щоб вони приготували страви, які символізують ту чи іншу область. В такий спосіб ми хочемо показати, що Україна – єдина, цілісна, хоча кожний регіон чимсь відрізняється», - сказав Мира.

За його словами, величезна «вишивана» карта України – це свого роду стіл, на якому символічно влаштоване пригощання від кожного регіону країни у вигляду тарелі з традиційною стравою. Влаштували інсталяцію на Європейській площі.

Читайте також: День Соборності Тернопільщина і Хмельниччина зустрічають разом

Підтримали акцію представники соціально-відповідального бізнесу, які й взялися приготувати смаколики. Ними безкоштовно пригощають перехожих.

Фото: Вінниця.info 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-