День Соборності Тернопільщина і Хмельниччина зустрічають разом

День Соборності Тернопільщина і Хмельниччина зустрічають разом

Укрінформ
Міст на околиці райцентру Гусятин, що з’єднує два береги річки Збруч, став місцем зустрічі велелюдної ходи громад Хмельниччини та Тернопільщини з нагоди Дня Соборності України.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Традиційно такий святковий день уже не один рік ми відзначаємо на межі Тернопільської та Хмельницької областей, неподалік річки Збруч. Цього року обласні урочистості з нагоди 99-ої річниці Дня Соборності України, яка відзначається в рамках 100-річчя Української революції 1917-1921 років, відбудуться в Гусятині», - розповів начальник обласного управління культури Григорій Шергей.

Після того, як на середині мосту делегації хмельничан та тернополян обмінялися хлібами, велика колона рушила до середмістя Гусятина.

Там, на центральні площі після спільного молебню за єдність України розпочався об’єднаний концерт двох областей-сусідів.

Читайте також: На Хрещатику розгорнули прапор України довжиною понад кілометр

Сьогодні ж на Тернопільщині у всіх громадах триватимуть патріотичні акції на вшанування видатних діячів УНР і ЗУНР, учасників національно-визвольної боротьби українського народу у XX столітті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-