Більше половини сільського населення Миколаївщині об’єдналися у тергромади

Більше половини сільського населення Миколаївщині об’єдналися у тергромади

Децентралізація
Укрінформ
На Миколаївщині за останні три роки створено 29 об’єднаних територіальних громад, до яких увійшло майже 55% населення сільської місцевості.

Про це у четвер, 18 січня, йшлося під час Дня відкритих дверей Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На початок 2018 року вже створено 29 об’єднаних територіальних громад, до яких увійшло майже 55 відсотків людей, які проживають в сільській місцевості. Це свідчить про те, що ця реформа приречена на успіх", - сказав директор Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування Валентин Бойко.

Читайте також: На Черкащині у лютому пройде перша конференція старост ОТГ

За його словами, Миколаївщина наразі посідає 8 місце у загальнонаціональному рейтингу щодо формування ОТГ, який проводить Мінрегіон.

В рамках Дня відкритих дверей відбулося звітування Центру про досягнення за 2017 рік у сфері децентралізації на Миколаївщині. Враховуючи потреби кожної громади, Миколаївський ЦРМС постійно надає комплексну підтримку. Зокрема, йдеться про робочі зустрічі в громадах, круглі столи, виїзні консультації експертів, тренінги, семінари, конференції, громадські слухання, форуми, воркшопи, навчальні поїздки, прес-тури тощо.

Згідно зі звітом, у 2017 році на базі Центру проведено 134 різних заходів, у яких взяли участь майже 3 тисячі осіб. Зокрема, обговорювалися питання процесу об’єднання громад, організації діяльності новостворених ОТГ, безпеки, цивільного захисту, бюджету, міжмуніципального співробітництва, управління проектами і багато інших.

Бойко окремо відзначив співпрацю Центру з Миколаївською облдержадміністрацією, підтримкою якої його співробітники заручилися ще з початку впровадження реформи децентралізації. Завдяки плідному співробітництву неодноразово проводилися різноманітні заходи за участю провідних фахівців ОДА.

Крім того, у минулому році за підтримки Миколаївськоі облради на базі Центру пройшла низка тренінгів з питань децентралізації з депутатами облради.

Бойко також вказав на унікальну можливість здійснення тематичних навчальних поїздок представників громад в інші регіони України, які забезпечує Програма "U-LEAD з Європою".

В рамках Дня відкритих дверей також відбувся круглий стіл "Здобутки та досягнення реформи децентралізації на Миколаївщині. Вклад Миколаївського ЦРМС".

День відкритих дверей Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування

Також голови ОТГ разом з представниками ОДА, обласної ради, громадських організацій та місцевої інтелігенції обговорили подальший алгоритм двосторонньої взаємодії у 2018 році в рамках процесу децентралізації.

Програма "U-LEAD з Європою" спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-