На Харківщині - перший від початку року випадок кору

На Харківщині - перший від початку року випадок кору

Укрінформ
Перший в регіоні від початку року випадок кору зареєстрований в Сахновщинському районі Харківської області.

Про це журналістам розповів завідувач відділення організації епідемічних досліджень Лозовської міськміжрайонної філії ДУ "Харківський ОЛЦ МОЗ України" Павло Дмитренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щойно отримали повідомлення: на кір захворіла 30-річна мешканка Сахновщинського району", - зауважив Дмитренко.

За його словами, встановлюються подробиці: "Зокрема, стало відомо, що напередодні жінка їздила відпочивати до Яремче Івано-Франківської області".

Читайте також: В Україні від кору померла ще одна людина - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня на прес-конференції завідувач відділення організації епіддосліджень Харківського обласного лабораторного центру Тетяна Карлова розповіла, що якщо в 2017 році в регіоні було виявлено 11 поодиноких випадків захворювання на кір, то від початку поточного року - жодного.

За словами Карлової, є небезпека того, що кір можуть завезти до Харківської області.

У сусідній із Харківською Дніпропетровській області впродовж 2017 р. і перших днів 2018 р. захворюваність на кір збільшилася в 26 разів, зареєстровано 63 випадки проти 2 випадків у 2016 році.

В Одеській області від початку 2018 р. зареєстровано 122 випадки кору, з середини квітня 2017 р. (початок спалаху) діагноз "кір" поставлений більш як 700 особам. З них 63% (423 особи) - діти. Від ускладнень після кору померли 6 осіб, у тому числі 4 дітей. Кір небезпечний ускладненнями - пневмонією, менінгітом, енцефалітом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-