Під Вінницькою ОДА одночасно пройшли два пікети

Під Вінницькою ОДА одночасно пройшли два пікети

Укрінформ
У Вінниці у вівторок будівлю ОДА пікетували одразу дві групи протестувальників.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, мітингувати прийшли працівники двох коледжів Вінницького національного аграрного університету, які заявляють про утиски з боку керівництва вишу через намір вийти з його складу, а також жителі с. Людавка Жмеринського району, котрі не хочуть будівництва сміттєпереробного заводу поблизу свого населеного пункту.

Жителі с. Людавка та кількох населених пунктів, розташованих поруч з будмайданчиком майбутнього сміттєпереробного заводу, вимагали терміново скликати позачергову сесію та проголосувати за негайне припинення робіт. Вони також вимагали від посадовців ОДА ініціювати розслідування незаконної, як вони вважають, вирубки лісу та провести незалежну екологічну експертизу проекту сміттєпереробного заводу.

Як повідомили у департаменті комунального господарства Вінницької міської ради, розробку проектно-кошторисної документації на будівництво заводу завершили торік, вона пройшла експертизу, а сам сміттєпереробний завод відповідатиме усім міжнародним стандартам екологічної безпеки. Дозвіл на початок будівництва також є, а Державний акт на ділянку, де має бути зведений завод, вінницька мерія отримала ще 2009 року.

Читайте також: У Харкові пікетували податкову

Що ж до працівників Чернятинського та Брацлавського  коледжів Вінницького національного аграрного університету, то вони заявляють про утиски з боку керівництва вишу через намір вийти з його складу. За словами пікетувальників, їхні заклади хочуть ліквідувати, а землі, на яких практикуються студенти, віддати Вінницькому національному аграрному університету.

Як повідомляло агентство, 27 грудня працівники Чернятинського коледжу Вінницького національного аграрного університету вже протестували з цього приводу і навіть  перекривали міжнародну трасу М-21. Укрінформ тоді намагався дізнатися позицію керівництва вишу, але в університеті коментарів так і не надали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-