У тергромадах вже більше п’яти десятків ЦНАПів

У тергромадах вже більше п’яти десятків ЦНАПів

Децентралізація
Укрінформ
Темп зростання плати за надання адміністративних послуг в 2017 році в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) зріс на 449% у порівнянні з минулим роком.

Про це повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода, повідомляє портал “Децентралізація”.

“Держава створила в рамках реформи дієві інструменти, вміле застосування яких і дає змогу місцевому самоврядуванню розпочати нові сторінки своєї історії, сторінки розвитку і процвітання. Перегляньте уважно моніторинг реформи, ви там побачите багато чого цікавого: від зростання місцевих бюджетів до секторальних змін в громадах. Там ви побачите, наприклад, що темп зростання плати за надання адміністративних послуг в 2017 році в об’єднаних громадах зріс на 449%!, у порівнянні з 2016 роком”,  - заявив урядовець, коментуючи дані Моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, що відображає показники за грудень 2017 року.

За його словами, ці цифри відображають тенденції, що відбуваються внаслідок децентрації сфери адміністративних послуг. “Коли в якій громаді могли мріяти про ЦНАПи? А сьогодні їх більше п’яти десятків в ОТГ і надалі ця цифра лише зростатиме”, - зазначив перший заступник міністра.

Читайте також: В Одеській області на розвиток тергромад витратили понад 50 мільйонів

Згідно з грудневим Моніторингом процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, у 2017 році вже 3264 територіальних громад в Україні об’єдналися заради того, аби назавжди докорінно змінити життя своїх мешканців. Разом вони сформували 699 об’єднаних територіальних громад, на території яких проживає більше 6 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-