Україна й Румунія домовилися про створення нових пішохідних пунктів пропуску

Україна й Румунія домовилися про створення нових пішохідних пунктів пропуску

Укрінформ
Україна й Румунія опрацьовують питання відкриття нових контрольно-пропускних пунктів на спільному кордоні, у тому числі й пішохідних.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Румунії Теодором Мелешкану в Чернівцях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми з Теодором (Мелешкану — ред.) говорили про те, щоб були і пішохідні пункти пропуску. Я чую про те, що хтось, щоб відвідати родичів за 15 км має їхати за 150 км — це, звичайно, жах. Тому ми будемо працювати над такими пунктами, звичайно, по всій ділянці кордону, але особливо в гірських районах. Саме про це ми також домовилися”, - сказав він.

Клімкін нагадав, що наразі в Чернівецькій області на ділянці українсько-румунського кордону в 235 км діє лише один міжнародний пункт пропуску.

Читайте також: Молдова відремонтує під'їзні шляхи до кордону з Україною і Румунією

У свою чергу міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану зазначив, що румунська сторона вже повністю підготувала інфраструктуру двох нових пунктів пропуску “Дяківці-Раковець” та “Красноїльск-Вікову де Сус”, які, за його словами, мають бути відкриті вже в першій половині 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-