Співробітництво громад: опубліковано методичні рекомендації та зразки документів

Співробітництво громад: опубліковано методичні рекомендації та зразки документів

Децентралізація
Укрінформ
Експерти Центрального офісу реформ при Мінрегіоні України підготували методичні рекомендації щодо співробітництва територіальних громад.

Про це повідомляє портал “Децентралізація”.

У збірці експерти надали відповіді на актуальні питання органів місцевого самоврядування щодо застосування Закону України №1508-VII  “Про співробітництво територіальних громад”. 

У посібнику також містяться зразки рішень органів місцевого самоврядування, які необхідні на всіх етапах укладання договору про співробітництво між територіальними громадами.

Зазначається, що станом на грудень 2017 року, в Україні зареєстровано 111 договір про співробітництво, а проекти реалізовані більше аніж в 400 громадах. 

Зокрема, зареєстровані на цей час договори реалізуються у таких сферах, як створення комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами, їх збирання, придбання спецтехніки; ремонт доріг місцевого значення; місцева пожежна охорона; спільне фінансування (утримання) підприємств, установ та організацій комунальної форми власності; реконструкція  амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Читайте також: На Донеччині громада лемків та бойків взяла за основу розвитку етнічне походження

Також громади  співпрацюють за такими напрямками, як створення на базі існуючих комунальних підприємств кущових підприємств для надання якісних житлово-комунальних послуг мешканцям суміжних сільських рад; будівництво газопроводу, берегоукріплення, водозахисні споруди, захист від повені, розвиток мережі Інтернет та ін.

Ознайомитися з посібником, підготовленим за участі фахівців регіональних Центрів розвитку місцевого самоврядування (створені за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону)  можна тут.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-