Спалах кору на Одещині: понад 93% хворих не були вакциновані

Спалах кору на Одещині: понад 93% хворих не були вакциновані

Укрінформ
Понад 93% пацієнтів лікарень Одеської області, які захворіли на кір, не були свого часу щеплені проти цієї хвороби.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації, пославшись на заступника директора департаменту охорони здоров'я Оксану Рокунець-Сорочан.

 "Упродовж 2017 року в Одеській області медики підтвердили діагноз "кір" 1 тисячі 293 хворим, в тому числі 843 дітям. Найбільше потерпали від цієї хвороби дорослі (34,8% від загального числа захворілих) та діти у віці 1-4 років (29,9% захворілих). Серед дітей у віці 5-9 років було виявлено 242 випадки кору (18,7%), дітей до 1 року - 83 (6,4%),  10-14 років - 78 (6%). Зареєстровано 5 летальних випадків, у тому числі 3 дітей", - зазначили в ОДА.

За словами Рокунець-Сорочан, протягом першого тижня 2018 року на Одещині зареєстровано 2 спалахи кору: у Балтському районі та місті Білгород-Дністровський. Захворіли на кір п'ятеро дітей та двоє дорослих. Усі ці хворі не були щеплені проти кору.

Як повідомлялося, через спалах кору міська влада Одеси рекомендувала дирекціям загальноосвітніх навчальних закладів продовжили на тиждень зимові канікули для школярів. Це рішення прийнято з метою забезпечення 21-денної перерви в організованих контактах школярів, а також для забезпечення можливості вакцинації дітей від кору.

Читайте також: Через спалах кору одеським школярам продовжать канікули

Зараз в Одеській міській клінічній інфекційній лікарні перебувають на лікуванні 94 пацієнти, що захворіли на кір, в тому числі 64 дитини. У цьому сезоні зареєстровано понад 700 випадків захворювань на кір, у тому числі 423 пацієнти віком до 17 років.

У департаменті освіти міськради готуються ввести дистанційне навчання у школах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-