Через спалах кору одеським школярам продовжать канікули

Через спалах кору одеським школярам продовжать канікули

Укрінформ
Через спалах кору міська влада Одеси рекомендує дирекціям загальноосвітніх навчальних закладів продовжили на тиждень зимові канікули для школярів.

Про це повідомляє прес-служба Одеської міськради.

"За рішенням оперативного штабу з реагування на ситуацію з поширенням кору та інших інфекційних захворювань, створеного 28 грудня 2017 року комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міськради, керівникам усіх шкіл міста рекомендується продовжити канікули до 22 січня 2018 року", - зазначили у міськраді.

Зазначається, що таке рішення прийнято з метою забезпечення 21-денної перерви в організованих контактах школярів, а також для забезпечення можливості вакцинації дітей від кору.

Варто зазначити, що зараз у міській клінічній інфекційній лікарні перебувають на лікуванні 94 пацієнти, що захворіли на кір, в тому числі 64 - діти. У цьому сезоні зареєстровано понад 700 випадків захворювань на кір, у тому числі 423 - пацієнти віком до 17 років.

Читайте також: У Києві на кір захворіли 14 дітей

За даними програми "Укрвак", в Одесі підлягають вакцинації від кору 39 тисяч 643 дитини. Станом на кінець грудня 2017 року щеплення отримали 35 тисяч 687 дітей або 90,1%. Для створення колективного імунітету необхідно забезпечити охоплення вакцинацією від кору не менше 95% дітей. Це дозволить запобігти розповсюдженню кору і захистити від зараження дорослих і дітей першого року життя.

У всіх дитячих міських поліклініках Одеси наявна вакцина КПК "Приорікс" бельгійського виробництва від кору, паротиту і краснухи. Вакцина якісна, добре переноситься дітьми. Після проведення щеплень у дитячій поліклініці батькам оформляють довідку для школи чи дитсадка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-