Черкаси досі без бюджету: соціальна ситуація у місті ускладнюється

Черкаси досі без бюджету: соціальна ситуація у місті ускладнюється

Укрінформ
У Черкасах, де досі не прийнято міський бюджет на 2018 рік, а члени виконкому вкотре не прийшли на його обговорення, немає можливості сплатити аванс працівникам бюджетної сфери, фінансувати пільги для малозахищених верств населення тощо.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.

"Як наголосив директор департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Олег Гудзенко, нині немає бюджетного розпису і умов для фінансування пільг, субсидій, допомог для категорійних громадян. Тобто зволікання з ухваленням бюджету у першу чергу боляче відобразиться на найбільш соціально вразливих та малозахищених наших громадянах", - йдеться у повідомленні.

Директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган акцентувала, що місто з погляду бюджетного процесу нині перебуває поза межами чинного законодавства, оскільки документ мав бути ухвалений ще до 25 грудня. На сьогодні Черкаси - єдиний обласний центр України, де це не виконано.

Джуган попередила, що вже цього тижня почнуть виставляти рахунки за використані енергоносії, комунальні платежі у комунальних установах: школах, лікарнях тощо. Також потрібно нараховувати і виплачувати аванс за січень 15 тисячам бюджетників. Крім цього, вже відомо про 22 мільйони державної субвенції, які отримає міський бюджет для виплати допомог породіллям та по догляду за дітьми. Але жодної копійки з цих коштів місто використати не зможе.

Читайте також: У Черкасах досі не ухвалили бюджет-2018 - депутати знову прогуляли сесію

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин зауважив, що під загрозою належного функціонування опинилась життєдіяльність 139 освітніх закладів міста, де навчаються 37 тисяч дітей.

На сьогоднішньому засіданні виконкому, до складу якого входять 13 осіб, були присутні лише семеро. Впродовж грудня – на початку січня таким чином було зірвано вже близько десяти засідань, зазначили в мерії.

На завтра призначено сесію Черкаської міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-