У Миколаєві суднобудівники знову перекрили Південнобузький міст

У Миколаєві суднобудівники знову перекрили Південнобузький міст

Укрінформ
Працівники ДП "Миколаївський суднобудівний завод" вже другий день блокують виїзд на Південнобузький міст у Миколаєві. 

Вони, як і у вівторок, вимагають зарплати, яку їм уряд пообіцяв виплатити до 25 грудня.

Люди ходять по пішохідному переходу, блокуючи проїзд автотранспорту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Частина заводчан стоїть на узбіччі з плакатами «Ми ще ніколи не жили так бідно», «Хто покладе край геноциду робітничого класу», «Нас підвів уряд», «Імпічмент президенту» та інші.

Наразі людей менше, аніж  учора. Поліція, яка чергує тут, час від часу відтісняє протестувальників з переходу і пропускає транспорт. Проте вони не розходяться, а знову повертаються на перехід. Заводчани стверджують, що відзначатимуть тут Новий рік, якщо їм не віддадуть зароблене, бо у них немає грошей, щоб накрити святковий стіл.

Читайте також: Миколаївські суднобудівники знову перекрили Південнобузький міст

Як уже повідомляв Укрінформ, 13 грудня Премєр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву "Укроборонпрому" погасити борги із зарплати миколаївським суднобудівникам до 25 грудня.

Проте там заявили, що виплата заробітної плати працівникам підприємства повністю залежить від Кабінету міністрів, який має прийняти рішення щодо ракетного крейсера "Україна". Адже, на їх думку, заборгованість виникла через те, що з лютого 2015 року держава припинила відшкодовувати витрати заводу на утримання недобудованого крейсера "Україна". Самі ж вони погасити заборгованість заводчанам, яка наразі вже становить біля 62 млн грн, не можуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-