У Харкові суд дав 2 роки 9 місяців водію, якого двічі упіймали на

У Харкові суд дав 2 роки 9 місяців водію, якого двічі упіймали на "п'яному водінні"

Укрінформ
У Харкові суд визнав винним 46-річного бізнесмена Андрія Полтавця, затриманого в п'яному вигляді за кермом після того, як він відсидів термін за смертельний наїзд на шістьох людей у Харкові.

Йому призначено покарання: 2 роки 9 місяців позбавлення волі. Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд визнав Андрія Полтавця винним і призначив йому покарання у вигляді 2 років 9 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки", - зазначила Дубовик.

За її словами, суд продовжив запобіжний захід - особисте зобов'язання - до моменту набрання чинності вироку.

Читайте також: У Харкові судять за "п'яну" їзду бізнесмена, який вже відсидів за смертельний наїзд

Як повідомляв раніше Укрінформ, 19 грудня Червонозаводський райсуд Харкова почав слухати справу 46-річного бізнесмена Андрія Полтавця, затриманого в п'яному вигляді за кермом після того, як він відсидів термін за смертельний наїзд на шістьох людей у  Харкові. Обвинувачений визнав провину. Прокурор просив для нього в якості санкцій 2 роки 7 міс 5 днів позбавлення волі, а також арешт до набрання чинності вироку. Адвокат, в свою чергу, просив застосувати амністію.

2 травня 2008 року в Харкові бізнесмен Андрій Полтавець перебуваючи у п'яному вигляді за кермом в'їхав на джипі Mitsubishi L-200 на трамвайну зупинку біля Південного вокзалу: шестеро людей, серед яких двоє дітей, загинули на місці. Прокуратура довела в суді вину цього водія (ч. 3 ст. 286 КК України). Суд призначив йому як покарання 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Звільнився він у вересні 2015 року достроково.

24 жовтня 2017 року, в порушення вироку суду, незважаючи на вилучене у нього посвідчення водія, Полтавець, будучи нетверезим, знову сів за кермо. Прокуратура оголосила йому підозру за фактом ухилення від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України). Чоловікові загрожує позбавлення волі за невідбуту частину покарання за попереднім вироком (2 роки 7 місяців і 17 днів) і 1 рік позбавлення волі за новий злочин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-