У Харкові судять за

У Харкові судять за "п'яну" їзду бізнесмена, який вже відсидів за смертельний наїзд

Укрінформ
У Харкові суд почав слухання справи бізнесмена Андрія Полтавця, затриманого у п'яному стані за кермом після того, як він відсидів термін за смертельний наїзд на шістьох осіб на трамвайній зупинці.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Почали слухати по суті справу щодо Полтавця. Всіма сторонами процесу прийнято рішення про скорочений розгляд кримінального провадження. Допитали обвинуваченого. Вину визнає", - зазначила Дубовик.

За її словами, під час дебатів прокурор просить максимум санкцій: 2 роки 7 місяців 5 днів позбавлення волі. До набрання чинності вироку прокурор також просить взяти обвинуваченого під варту. Адвокат проти і просить застосувати амністію.

Читайте також: Суд відпустив священика, який напідпитку збив трьох дітей

Як повідомляв раніше Укрінформ, 2 травня 2008 року у Харкові бізнесмен Андрій Полтавець у п'яному стані за кермом в‘їхав на джипі Mitsubishi L-200 на трамвайну зупинку поблизу Південного вокзалу: шість осіб, включаючи двох дітей, загинули на місці. Прокуратура довела в суді провину цього водія (ч. 3 ст. 286 КК України). Суд призначив йому як покарання 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Звільнившись у вересні 2015 року достроково з місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став.

24 жовтня, порушуючи вирок суду, незважаючи на вилучене у нього посвідчення водія, Полтавець, будучи нетверезим, знову сів за кермо. Прокуратура оголосила йому підозру за фактом ухилення від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України). Чоловіку загрожує позбавлення волі за невідбуту частину покарання за попереднім вироком (2 роки 7 місяців і 17 днів) і 1 рік позбавлення волі за новий злочин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-