Міноборони та вінницька влада використовуватимуть аеродром

Міноборони та вінницька влада використовуватимуть аеродром "Вінниця" спільно

Укрінформ
У Вінниці міністр оборони Степан Полторак спільно з головою ОДА Валерієм Коровієм та міським головою Сергієм Моргуновим підписав Меморандум про спільне використання аеродрому «Вінниця».

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«Такий досвід спільного використання аеродромної мережі є практично в усіх країнах світу, коли Збройні сили разом з місцевими органами влади спільно використовують аеродроми, що створює більші можливості для їх розвитку. Тому ми підтримали таку ідею, яка виникла в міського голови і голови облдержадміністрації.  В результаті така співпраця дасть можливість Збройним силам використовувати його більш якісно», - сказав на підписанні меморандуму  Полторак.

У підписаному сторонами Меморандумі йдеться  про основні засади спільного використання аеродрому «Вінниця». Суть співпраці полягає у врегулюванні юридичних питань стосовно використання та реконструкції аеродрому міста, оскільки злітна смуга є власністю територіальної громади Вінниці, а земельна ділянка належить Міністерству оборони України.

Згідно з документом, Міністерство оборони, за яким реєструється земельна ділянка аеродрому Вінниця на праві постійного користування, погоджується на надання права користування міській раді злітно-посадковою смугою на умовах суперфіції.

Вінницька ОДА затверджує проект землеустрою та погоджує дозвільні документи на надання права користування територіальній громаді за договором суперфіції землі під злітно-посадковою смугою. А Вінницька міська рада після проходження цих процедур надає Міністерству оборони право безоплатного використання злітно-посадкової смуги з її обладнанням та аеропортовими послугами.

Читайте також: Проект "Повітряний експрес" можуть закрити - "розчинилися" $50 мільйонів

Така співпраця дасть можливість місту після завершення розробки проектно-кошторисної документації з реконструкції злітно-посадкової смуги аеродрому, яку вже розпочато, пройти державну експертизу. Після чого можна буде поетапно розпочинати саму реконструкцію. В результаті це дасть нові можливості розвитку самого аеропорту «Вінниця», нові напрямки авіасполучень як за межами України, так і внутрішніх рейсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-