У СБУ пояснили обшуки у засновника журналу ForkLog

У СБУ пояснили обшуки у засновника журналу ForkLog

Укрінформ
Працівники СБУ викрили в Одесі громадянина Росії, який організував механізм легалізації грошей із використанням криптовалют для перерахування їх до РФ, тимчасово окупованих територій Донбасу та анексованого Криму.

Про це інформує прес-центр СБУ. 

“Правоохоронці встановили, що зловмисник через спеціально створені веб-ресурси та офшорні компанії створив систему нелегальної конвертації грошей, зокрема з використанням криптовалют. Серед клієнтів ділка були фізичні та юридичні особи з України та Росії. Задокументовано, що підприємець заволодів також грошима громадян США, які "відмив" переводячи їх у біткоїни та інші криптовалюти”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужби, цей громадянин РФ тривалий час проживає на території України завдяки оформленню фіктивного шлюбу.

Читайте також: У засновника журналу ForkLog СБУ шукала "обмінник біткоїнів"

“Під час досудового розслідування співробітники СБ України отримали дані, що зловмисник підтримує прямі особисті зв’язки з керівництвом деяких міністерств та відомств РФ, у тому числі силових, а також безпосередньо співпрацює з головою правління Сбербанку Росії з питань побудови російської системи переказів коштів за технологією блокчейн”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі тривають процесуальні заходи щодо перевірки причетності вказаної особи до дій на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України, а також встановлення інших співучасників протиправного механізму у рамках досудового слідства.

Як повідомляв Укрінформ, представники Слідчого управління СБУ провели обшук у квартирі та офісі засновника російськомовного журналу про криптовалюту і блокчейн ForkLog Анатолія Каплана (Климова) в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-