У засновника журналу ForkLog СБУ шукала

У засновника журналу ForkLog СБУ шукала "обмінник біткоїнів"

Укрінформ
Представники Слідчого управління СБУ здійснили обшук у квартирі та офісі засновника російськомовного журналу про криптовалюту і блокчейн ForkLog Анатолія Каплана (Климова) в Одесі, під час слідчих дій вилучено ноутбук і пристрої iMac, на яких зберігається криптовалюта.

Про це сьогодні повідомило видання ForkLog.

"У одеській квартирі засновника найбільшого російськомовного журналу про криптовалюту і блокчейн ForkLog Анатолія Каплана (Климова) провели обшук представники Головного слідчого управління Служби безпеки України (СБУ) із залученням двох понятих. Підстава для обшуку - кримінальне провадження проти групи осіб зі США і України, які, за даними слідства, розробили злочинну схему заволодіння грошовими коштами з платіжних карт третіх осіб", - зазначили автори видання.

Підозрювані у незаконних операціях особи пояснили співробітникам СБУ, що "здійснювали обмін криптовалюти "біткоїни" на українську гривню з допомогою інтернет-ресурсу ForkLog, йдеться в повідомленні.

Однак надана підозрюваними "інформація не відповідає дійсності, оскільки функціонал, що дозволяє здійснювати такий обмін, на сайті відсутній, і ніякої подібної "допомоги" ForkLog ніколи не надавав", йдеться в повідомленні.

Крім цього, підозрювані "жодним чином не пов'язані ні з діяльністю ForkLog, ні з його засновником, і ніяких доказів зворотнього слідчі не надали".

Під час обшуку вилучено кілька пристроїв, на яких зберігається криптовалюта, ноутбук та інші особисті речі Каплана (Климова).

Здійснили обшук силовики також в одеському офісі ForkLog, де конфіскували готівку компанії та техніку - близько десяти пристроїв iMac і пляшку рому Kraken, уточнили у виданні.

Кореспонденту Укрінформу не вдалося уточнити у прес-службі СБУ, на підставі якої статті Кримінального кодексу України, розпочато кримінальне провадження, в рамках якого вчинено обшуки у видавця ForkLog - телефони для коментаря недоступні.

Читайте також: Вартість Bitcoin уже “переросла” $19 тисяч

Як повідомлялося, 17 жовтня цього року на ХХІІ Міжнародній виставці індустрії безпеки "Безпека 2017" вперше в Україні було офіційно продано програмне забезпечення з оплатою через криптовалюту DASH.

Міжнародна компанія AxxonSoft продала своє програмне забезпечення AxxonNext українській компанії ITX. Як зазначив, генеральний директор AxxonSoft Олександр Курінний, "родзинка цього договору полягає в тому, що розрахунок - миттєвий, за лічені секунди". За його словами, договір підготовлений компанією Сryptogroup і не порушує чинне законодавство України щодо купівлі-продажу програмного забезпечення.

Офіційний представник DASH в Україні Дмитро Баймуратов зазначив, що DASH - це міжнародна криптовалюта і вона децентралізована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-