Поліція встановили особу херсонського грабіжника з гранатою

Поліція встановили особу херсонського грабіжника з гранатою

Укрінформ
Поліція встановила особу зловмисника, який у неділю, погрожуючи бойовою гранатою, пограбував у Херсоні три продовольчі магазини і загинув при спробі поліції його затримати.

Про це повідомило у понеділок у Facebook Головне управління Національної поліції в Херсонській  області.

"У неділю ввечері (у Херсоні - ред.) впродовж півтори години в поліцію зателефонували власники трьох продовольчих магазинів, які заявили, що невідомий чоловік, погрожуючи гранатою, заволодів із каси грошовими коштами... Особа зловмисника встановлена. Ним виявився раніше неодноразово судимий 52-річний житель м. Херсона", - повідомив відділ комунікації ГУ Національної поліції в області.

За його інформацією, поліцейські встановили, що зловмисник пересувається на автомобілі Geely Cross. В області було введено план "Перехоплення", і через годину на виїзді з м. Херсона працівники Управління патрульної поліціі в Херсонській області зупинили вказаний автомобіль. З нього вийшов зловмисник та почав погрожувати гранатою працівникам поліції. В цей час на місці перебували цивільні громадяни, тому поліцейські вирішили не ризикувати життям людей та не застосовувати зброю. Після цього невідомий заволодів патрульним автомобілем і поїхав у бік м. Миколаїв.

В ході переслідування автомобіль, яким заволодів зловмисник, був заблокований. Зловмисник вибіг із машини з гранатою в руках, і поліцейські, у відповідності до ст.46 Закону України "Про Національну поліцію", застосували табельну вогнепальну зброю. Після цього стався вибух. Підозрюваний загинув на місці. Службовий автомобіль зазнав пошкоджень. Працівники поліції не постраждали, повідомили правоохоронці.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань за даною подією внесені відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.345 Кримінального кодексу України "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", ч.3 ст.289 ККУ "Незаконне заволодіння транспортним засобом", ч.1 ст263 ККУ "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами", ч.1 ст.115 ККУ "Умисне вбивство". За фактами розбійних нападів на торгівельні заклади відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст.187 ККУ "Розбій".

Наразі проводиться досудове розслідування.

Читайте також: Затримання зі стріляниною: викрадач патрульного авто підірвався на гранаті

Як повідомляв Укрінформ, на трасі між Миколаєвом і Херсоном правоохоронці стріляли у грабіжника, який влаштував погоню на патрульній машині і підірвав бойову гранату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-