Опади на Закарпатті майже припинилися, але паводок ще триватиме - Москаль

Опади на Закарпатті майже припинилися, але паводок ще триватиме - Москаль

Укрінформ
Практично по всій території Закарпаття опади припинилися. У гірських районах вода пішла на спад, у низинних паводкова хвиля ще не досягла піку. 

Про це повідомляє голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль. 

"У селі Вільхівка Іршавського району р.Боржава, яка перелилася через лівий берег, почала підтоплювати житлові будинки. Рятувальники та представники влади евакуювали 40 сімей у безпечне місце до родичів", – інформує голова ОДА. 

Він зазначив, що школи та дитсадки району готові прийняти мешканців підтоплених сіл, однак потреби в масовій евакуації немає. Практично по всій території Закарпаття опади припинилися. У гірських районах вода пішла на спад, у низинних паводкова хвиля ще не досягла піку.

Читайте також: Паводок на Закарпатті: із затоплених осель евакуювали 150 людей

"По р.Тиса (найбільша водна артерія області) загрози підтоплень населених пунктів немає, однак можливий вихід води на заплаву й підтоплення сільськогосподарських угідь. У низинах Боржави та Латориці максимальний пік підйому води очікується в ніч із суботи на неділю та в неділю. По р.Латориці до досягнення історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року не вистачає 50 см. Запас дамби тут – до 1 м", - написав очільник Закарпатської області.

З учорашнього дня рятувальники, водники та представники державної влади працюють у посиленому режимі. В різних районах області воду відкачують 21 стаціонарна та пересувна насосні станції, дамби укріплюють мішками з піском. Голови РДА перебувають у підтоплених населених пунктах і координують роботу з оперативним штабом в ОДА.

Загиблих чи зниклих безвісти, а також руйнувань приватного сектору чи об’єктів соціальної сфери внаслідок паводка немає.

Як інформує сайт Геннадія Москаля, станом на 18.30 загалом підтоплено 25 населених пунктів, більшість яких розташована на берегах річок Боржава, Латориця, Теребля, Уж, у тому числі близько 800 дворогосподарств; близько 2485 гектарів сільськогосподарських угідь. Зафіксовано 3 зсуви. Триває перелив паводковими водами 6 ділянок автомобільних доріг, внаслідок чого обмежений рух автотранспорту. У тому числі на трасі національного значення Мукачево – Рогатин (між селами Сільце та Вільхівка Іршавського району) та на 5 ділянках автодоріг місцевого значення. Організовано об’їзд автотранспорту іншими дорогами.

Ситуація знаходиться під постійним контролем обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 146 людей, евакуйованих з підтоплених осель на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-