Паводок на Закарпатті: із затоплених осель евакуювали 150 людей

Паводок на Закарпатті: із затоплених осель евакуювали 150 людей

Фото
Укрінформ
За даними рятувальників, наразі на Закарпатті внаслідок паводку підтоплено майже 2 тисячі га угідь, сім автодоріг, евакуйовано 150 людей із затоплених осель. Повінь зруйнувала два автомобільні мости.

Такі оперативні дані щодо паводкової ситуації кореспондентові Укрінформу надали в Управлінні ДСНС в Закарпатській області. 

«Наразі по області підтоплено 1987 га сільгоспугідь, зафіксовано перелив через автодорожнє полотно 7 ділянок протяжністю 1470 м, евакуйовано (відселено) 146 осіб з 40 житлових будинків. Сьогоднішній паводок зруйнував 2 автомобільні та 1 пішохідний мости місцевого значення. Для ліквідації наслідків негоди залучено сили та засоби підрозділів Управління ДСНС, Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та ГУ Національної поліції», - йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Повінь на Закарпатті: річки Теребля й Латориця прорвали дамбу, пошкодили міст

Наразі силами підрозділів УДСНС України у Закарпатській області та БУВР «Тиса» здійснюється відкачка води з дворогосподарств та підвалів житлових будинків, нарощування гребнів дамб (укріплено 500 м та викладено 850 мішків з піском, роботи продовжуються), евакуація населення, майна та свійської худоби.

Найбільш складна ситуація в низинних Виноградівському та Іршавському районах. 

Паводок на Закарпатті / Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня складна погодна ситуація із надмірними опадами у вигляді дощу та снігу призвела до паводку на Закарпатті. Минулого разу Закарпаття потерпало від великої води у лютому цього року. Тоді паводок спричинило різке танення снігу в горах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-