Повінь на Закарпатті: річки Теребля й Латориця прорвали дамбу, пошкодили міст

Повінь на Закарпатті: річки Теребля й Латориця прорвали дамбу, пошкодили міст

Укрінформ
У Тячівському районі на початку села Вонігове річка Теребля прорвала близько 150 метрів дамби й вилилася на територію села.

Про це повідомляє голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль. 

"Зараз частина русла Тереблі загальною довжиною три кілометри проходить по низинній частині села, а потім повертається назад у старе русло. Підтоплені городи та господарські будівлі, а також 22 житлові будинки Вонігова", - інформує Москаль.

За його словами, вода зайшла в підвали, погреби, іноді в цокольні поверхи будинків, що збудовані в низовині, де колись проходило русло Тереблі. На місці працюють рятувальники, та представники органів державної влади на чолі з головою Тячівської райдержадміністрації. Однак потреби у відселенні людей поки немає, зазначив очільник області.

Він також повідомив про те, що на Воловеччині паводкова хвиля пошкодила бетонний міст через Латорицю у високогірному селі Котельниця.

Читайте також: Закарпаття накрив паводок: підтоплені автотраси та сотні будинків

"Пошкоджена одна опора мосту, перекриття просіло, частина грунту перед мостом обвалилася, – написав Москаль. – На протилежному березі залишаються 64 житлові будинки. Оскільки автомобільний рух туди зараз заблокований, люди переходять із берега на берег по кладці. На місці перебуває голова Воловецької райдержадміністрації".

Як зазначив Москаль, міст побудований на початку 80-х минулого століття й знаходиться на балансі Облавтодору. Дорожникам уже дано доручення виїхати в Котельницю, провести обстеження пошкоджень і разом із рятувальниками та місцевими органами влади організувати тимчасову переправу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-