Закарпаття накрив паводок: підтоплені автотраси та сотні будинків

Закарпаття накрив паводок: підтоплені автотраси та сотні будинків

Укрінформ
Закарпаття накрив паводок: перекрита траса Мукачево - Рогатин, підтоплені понад тисячу гектарів угідь і близько сотні домогосподарств.

Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, повідомляє його офіційний сайт.

«Сьогодні рівень води в Латориці може досягти історичного максимуму 2001 року. Внаслідок інтенсивних дощів, що з невеликими перервами йдуть на Закарпатті вже тиждень, вода в основних водних артеріях різко піднялася, область накрила третя паводкова хвиля. Найбільш загрозлива ситуація склалася в низовині р.Боржава на Іршавщині та Виноградівщині. Вранці між с.Сільце та Вільхівка вода вийшла з берегів і перелилася через трасу Мукачево - Рогатин», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що підтоплено близько 150 метрів дорожнього покриття, автомобільний рух перекритий, об'їзд автотранспорту здійснюється через Іршаву - Довге - Липецьку Поляну та Хуст. У с.Вільхівка підтоплено близько 50 підвалів житлових будинків, однак, оскільки вода в Боржаві продовжує підніматися, під загрозою підтоплення ще близько сотні дворогосподарств. Відучора на місці працюють пересувні насосні станції, для мінімізації подальших підтоплень водники та рятувальники укріплюють дамби мішками з піском.

Відео Сергій Гудак

«Нижче за течією Боржава також вийшла на заплаву, підтоплені парникові ділянки в Заріччі й Великих Ком'ятах на Виноградівщині. На лівобережжі В.Ком'ят виникла загроза підтоплення житлових будинків, тому водники спецтехнікою прорили дамбу на правому березі й пустили воду на сільгоспугіддя. Сьогодні об 11.00 дорога Заріччя - В.Ком'яти буде перекрита до кінця дня, об'їзд транспорту (в тому числі великовагового) здійснюватиметься через Берегово та Виноградів, а також через Іршаву - Довге - Липецьку Поляну та Хуст», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Повінь на Закарпатті: вода піднімається до "червоної" позначки

Загалом по області підтоплено понад тисячу гектарів сільгоспугідь, на відкачці води працюють 17 насосних станцій. Станом на 9.30 вода в Латориці не досягає всього 60 см до історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року і все ще продовжує прибувати. До вечора історичний максимум може бути досягнутий.

Про надзвичайну ситуацію попереджені Угорщина та Словаччина, куди прямує паводкова хвиля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-