Суд скасував виданий раніше дозвіл на видобуток бурштину на Житомирщині

Суд скасував виданий раніше дозвіл на видобуток бурштину на Житомирщині

Укрінформ
Житомирський окружний адміністративний суд скасував спецдозвіл на геологічне вивчення і розробку родовища бурштину площею більш ніж 10 тис. га на Житомирщині, виданий Держгеонадрами ТОВ "Амбер Холдинг".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

"За позовом прокуратури Житомирської області судом визнано протиправним та скасовано спеціальний дозвіл на користування надрами, виданий Державною службою геології та надр України товариству з обмеженою відповідальністю «Амбер Холдинг» для геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовища бурштину площею понад 10 тис. га", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що дозвіл товариству працювати на Козюлівській ділянці, що в Овруцькому районі, був виданий протиправно. Зокрема, було порушено вимоги Цивільного кодексу України, Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами. Крім того, центральним органом виконавчої влади не враховано відмову Житомирської обласної ради щодо непогодження видачі дозволу. Встановлено й інші порушення вимог чинного законодавства, вчинені з метою уникнення процедури аукціону.

Читайте також: Вирішити бурштинову проблему лише постановами уряду неможливо - Гройсман

У прокуратурі нагадали, що в інтересах держави та Житомирської обласної ради цьогоріч заявлено 6 аналогічних позовів про скасування незаконних дозволів на здійснення геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки ділянок надр бурштину площею понад 18 тис. га, що розташовані в Овруцькому та Олевському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-