Могила більшовика Руднєва у Харкові виявилася фейком

Могила більшовика Руднєва у Харкові виявилася фейком

Фото
Укрінформ
Могила учасника Громадянської війни Миколи  Руднєва, розташована на площі його ж імені в Харкові, виявилася комуністичним фейком.  

Про це в Facebook написав директор Департаменту з питань інформації і зв'язків з громадськістю в Харківській міськраді Юрій Сидоренко.

"Могила Руднєва виявилася черговим комуністичним фейком. Під час шурфування місця, де нібито похований Руднєв, окрім сміття під могильною плитою нічого не знайшли. Тепер буде складено відповідний акт, на підставі якого Мінкультури має змінити статус цього "поховання". Плита на цьому місці не залишиться однозначно. Що з нею робити - поки що питання, яке, я впевнений, буде вирішено найближчим часом", - уточнив Сидоренко.

Микола Руднєв - революціонер, більшовик, командир харківської Червоної гвардії у 1917-1918 рр. Під керівництвом Руднєва у Харкові військові роззброїли війська УНР і зайняли найважливіші об'єкти міста. C лютого 1918 - заступник наркома у військових справах Донецько-Криворізької республіки із столицею в Харкові, з липня 1918 року - начальник штабу Царицинського фронту. Під час боїв під Царицином був смертельно поранений. Похований спочатку в Царицині, а потім у 1919 році "на прохання трудящих" перепохований на Михайлівській площі в Харкові, яка отримала  його ім'я. Тут же стояв і пам'ятник Руднєву, який у 2015 році активісти звалили з постаменту.

Читайте також: У Канаді хочуть протидіяти фейкам РФ разом із Східною Європою

Як повідомляв раніше Укрінформ, у 2015 році в рамках декомунізації площу Руднєва перейменували на площу Героїв Небесної сотні. Тоді ж знесли пам'ятник Руднєву. Наприкінці листопада на засіданні міської топонімічної комісії прийняли рішення про те, що перепоховає на одному з міських кладовищ останків більшовика. Перепоховання залишили на зиму, що доцільно з санітарних норм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-