Американський есмінець зайшов в одеський порт

Американський есмінець зайшов в одеський порт

Фото
Укрінформ
Американський есмінець USS James E. Williams (DDG95) зайшов в одеський порт близько 9 ранку.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони. 

 "У Командуванні ВМС Збройних сил України надають важливого значення візиту американського корабля, і розцінюють його як продовження підтримки з боку ВМС США. Українські ВМС активно співпрацюють з ВМС США в питаннях реформування і підготовки особового складу, ми вдячні нашим американським колегам за допомогу", - зазначив перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов.

Значення постійних контактів флотів двох країн особливо важко переоцінити на етапі відновлення спроможностей національного флоту після його передислокації на материкову частину України у 2014 році внаслідок анексії Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим і міста Севастополь. Українська сторона вважає дуже ефективною співпрацю в рамках проведення двостороннього (із запрошенням до участі в ньому інших флотів) навчання серії "Сі Бриз", яке сприяє зміцненню стабільності і безпеки у регіоні Чорного моря, додав контр-адмірал Тарасов.

USS James E. Williams зайшов в одеський порт / Фото: Ляшонок Сергій. Укрінформ

Перший заступник командувача ВМС ЗС України також із задоволенням відзначив, що протягом останнього року відбулося близько десяти візитів кораблів ВМС США та кораблів флотів країн-партнерів до порту Одеси, що, за його словами, є беззаперечним свідченням підтримки. Орієнтовно візит триватиме до 2 грудня.

Ескадрені міноносці типу Arleigh Burke, до якого належить James E. Williams, мають на озброєнні дві пускові установки системи "Іджіс", що дають змогу нести до 56 крилатих ракет "Томагавк", які оснащено ядерними боєголовками.

Читайте також: Есмінець США, що здатний нести до 56 "Томагавків", тримає курс на Одесу

Також на борту корабля розміщується вертоліт SH-60 Seahawk. Екіпаж есмінців цього типу становить 337 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-