Есмінець США, що здатний нести до 56

Есмінець США, що здатний нести до 56 "Томагавків", тримає курс на Одесу

Укрінформ
Есмінець USS James E. Williams вийшов 26 листопада із Саудівської Аравії, пройшов через Босфор у Чорне море і прямує курсом на Одесу.

Про це повідомляє офіційний сайт Військово-морського інституту США з посиланням на представника ВМС.

"Есмінець USS James E. Williams, який 26 листопада вийшов із Саудовської Аравії, зайшов в акваторію Чорного моря. Очікують, що судно повернеться назад у порт базування Норфолк у штаті Віргінія до Різдва", - йдеться в повідомленні.

Про появу в Чорному морі американського есмінця також повідомив портал, який спеціалізується на моніторингу руху суден через Босфор.

Читайте також: У Перській затоці зламався останній есмінець Британії

Варто зазначити, що у серпні, після участі в операції "Atlantic Resolve", в акваторію Чорного моря заходив есмінець ВМС США в Porter (DDG-78). 1 вересня корабель відбув на свою базу.

Ескадрені міноносці типу Arleigh Burke, до якого належить James E. Williams, мають на озброєнні дві пускові установки системи "Іджіс", що дають змогу нести до 56 крилатих ракет "Томагавк", які оснащено ядерними боєголовками. Також на борту корабля розміщується вертоліт SH-60 Seahawk. Екіпаж есмінців цього типу становить 337 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-