Повернути зарплатні борги волинським шахтарям обіцяють наступного тижня

Повернути зарплатні борги волинським шахтарям обіцяють наступного тижня

Укрінформ
Кошти на виплату заборгованої зарплати гірникам шахти "Бужанська" ДП "Волиньвугілля" надійдуть 8 грудня.

Про це стало відомо з розмови голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика із заступником міністра енергетики та вугільної промисловості, повідомляє прес-служба ОДА.

"Керівник виконавчої гілки влади в області поспілкувався телефоном із заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України Галиною Карп. Так стало відомо, що кошти на виплату заборгованості надійдуть до 8 грудня 2017 року, тобто до кінця наступного тижня. Це зумовлено процедурою оформлення документів у Мінфіні", - йдеться у повідомленні.

Також в адміністрації зазначили, що у вівторок, 5 грудня, відбудеться робоча зустріч Гунчика із представниками профспілок і шахтарями, на якій обговорюватимуть проблеми вугільної галузі краю. Доти ж голова ОДА попросив представників усіх діючих шахтарських профспілок припинити акцію протесту і розпочати видобуток вугілля.

Читайте також: На Волині шахтарі з неділі страйкують у холодній шахті — вимагають зарплату

Як повідомляв Укрінформ, гірники розпочали протести з неділі, 26 листопада. Після зміни вони залишалися під землею: спочатку там на глибині 470 м знаходилася 21 особа, учора, у вівторок, - 60. За інформацією голови Незалежної профспілки гірників Михайла Волинця, шахтарям не виплачено у повному обсязі зарплату за серпень і лише 10% – за вересень. Працівникам непромислової групи заборгували ще за липень.

На початку жовтня працівники "Бужанської" та ВП "Шахта №9 "Нововолинська" ДП "Волиньвугілля" вже відмовлялися спускатися під землю, вимагаючи виплати заробітної плати за липень і серпень. Також вони перекривали трасу міжнародного значення М-07 Київ-Ковель-КПП "Ягодин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-